Valitse ajoneuvo
Valitse ajoneuvo listasta
Etsi tuotteista

Schmiedmann historia ja yrityskuvaus

 • Perustettiin Tanskassa vuonna 1996 nimellä CM Import I/S

  Yrityksen taustalla oli BMWn vahva tuntemus ja syvä intohimo merkkiä kohtaan, ja toivo tehdä harrastuksesta menestyksekäs ura.

  Aluksi yritystä pyöritettiin perustajien vapaa-ajalla vaatimattomissa 100 neliön tiloissa. Tällöin liiketoiminta koostui käytettyjen osien myynnistä, eikä muita työntekijöitä ollut, kuin omistajat Christian Jacobsen (silloin 25-vuotias), joka oli myös toisaalla töissä mekaanikkona, ja Martin Thorup Andresen, silloin 23-vuotias liiketalouden opiskelija. Yritys perustettiin, ja nimeksi tuli CM Import.

  Liikeideana oli alusta alkaen ”Tanskan edullisimmat BMW-varaosat”. Yrityksestä tuli nopeasti menestys asiakkaiden keskuudessa, erityisesti hyvän palvelutason ja laadun takia.

 • 1998

  Yrityksen kehittämiseen ja työhön uppoutui niin paljon aikaa, että Christian Jacobsen lopetti toisen työnsä tehdäkseen kokopäivätyötä yrityksessä. Jonkun ajan päästä Martin Thorup Andresen valmistui koulustaan ja aloitti myös kokopäivätyöt yrityksessä. Tehtiin päätös investoida kotisivuun, ja tämän jälkeen liiketoiminta nousi voimakkaaseen kasvuun. Vain 6 kuukautta sen jälkeen, kun Christian ja Martin aloittivat kokopäivätyönsä, palkaatiin mekaanikko. Nyt varaosamyyntiä täydensi korjaamo; asiakkaiden osat voitiin asentaa paikoilleen korjaamossa, joka oli keskittynyt vain BMW-autojen huoltotoimiin.

 • Vuosi 1998/99

  CM Importin palkkalistoilla oli tänä aikana omistajien lisäksi jo kaksi mekaanikkoa. Lisäksi tiloja laajennettiin 300 neliömetriin, jotka oli jaettu varaston, korjaamon ja toimiston kesken. 

 • Vuosi 2000

  CM Importilla oli nyt omistajien lisäksi 8 työntekijää. Sisätilat kasvoivat 500 neliöön ja lisäksi oli 1600 neliön kokoinen ulkovarastoalue, jossa oli jatkuvasti noin 100 vaurioitunutta BMWtä varaosa-autoina. Sisätilat oli jaettu korjaamon, kierrätysosaston, pakkausosaston, varaston ja toimiston kesken. Valikoimaamme laajennettiin uusilla/käytetyillä tarvikkeilla, uusilla/käytetyilla varaosilla, käytetyillä BMW-autoilla verovapaasti/verotettuna, ja korjaamolla korjauksia ja asennuksia varten. Motoksemme tuli ”CM Import on paikka jossa BMW-omistajat voivat tehdä kaikki ostoksensa”.
  Motto, jota suuri valikoima ja matalat hintamme ovat myötäilleet.

 • Vuosi 2001

  CM Import päättää ostaa kilpailijansa Cartechin Odense, Fynistä. Silloin päätettiin myös vaihtaa yhtiön  nimeksi ”BMW specialist” sekä Odensen että Nordborgin haaroissa. Kun Cartechin 550 neliön tilat oli ostettu, yhteenlaskettu alue oli jo yli 1000 neliömetriä. 

  Hintatakuu
  Tämä oli myös se vuosi, jolloin BMW specialist päätti luoda hintatakuun, joka on siitä lähtien ollut osa  liikeideaa. Takuu kuuluu: ”Takaamme, että asiakkaanamme saat BMW-varaosat/tarvikkeet/korjaukset maan halvimpaan hintaan laadusta tinkimättä.” 

  Nordborg sivuliike
  Päätettiin, että Nordborgin liikkeen tulisi olla yhdistetty uusien ja käytettyjen kauppa, koska he olivat  erikoistuneet vaurioituneiden BMWiden kierrätykseen, ylläpitäen prosessiin tarvittavat luvat ja sertifikaatit. Valikoima oli nyt erittäin suuri, kun vaurioituneita autoja oli aina 150-200 kierrätysvarastossa. Tässä kohtaa Nordborgin henkilökuntamäärä oli 8. Suurin osa osista myytiin postimyyntinä, mutta monta osaa asennettiin myös paikan päällä.

  Odense sivuliike
  Odensessa sijaitseva liike myi uusia BMWn varaosia ja tarvikkeita, ja lisäksi heillä oli korjaamo, jossa oli kaikki tarvittavat tekniset tarvikkeet, kuten kaikki erikoistyökalut, joita BMWn huoltoon tarvitaan. Tässä kohtaa Odensen henkilökuntamäärä oli 5. Tästä lähtien Odensen sivuliike on toiminut Schmiedmann Groupin keskusvarastona, sisäänosto- ja kehitysosastona.


  Norway sivuliike
  2001 oli myös vuosi, jolloin norjalaisten asiakkaiden painostuksesta avattiin franchising-sivuliike Norjaan. Franchiseomistaja oli ennen korjaamojohtaja Norjan BMWllä, ja hän näki heti konseptin tarjoamat mahdollisuudet. 

  Taskan suurin verkkokauppa jossa myytiin varusteita ja varaosia BMW henkilöautoihin
  Vuonna 2001 keskityttiin markkinointiin. Tätä varten palkattiin henkilö hoitamaan ja kehittämän ainoastaan verkkokauppaa. Sivustosta ja verkkokaupasta tuli Skandinavian suurin BMW aiheinen, www.bmwspecialisten.dk, tunnetaan nykyään www.schmiedmann.com.   

 • Vuosi 2002

  Miehittämätön postimyyntihaara Schmiedmann GmbH Flensburg perustettiin, josta tilauksia voitiin lähettää ympäri Saksaa. Tänä päivänä haaraa miehittää aiemmin varastopäällikkönä BMW Albert Bauerissa, Flensburgissa, toiminut Dirk Tepel.

 • Vuosi 2003

  Miehittämätön postimyyntihaara Schmiedmann GmbH Flensburg perustettiin, josta tilauksia voitiin lähettää ympäri Saksaa. Tänä päivänä haaraa miehittää aiemmin varastopäällikkönä BMW Albert Bauerissa, Flensburgissa, toiminut Dirk Tepel..Tämä oli se vuosi, jolloin Nordborgin sivuliike kasvoi voimakkaasti. Yhdistettyä sisätilaa laajennettiin 1000neliöllä 1500 neliöön ja ulkovarastotila kasvatettiin 8000 neliömetriin. Odensen sivuliike kasvoi myös, sisätilat laajenivat 500 neliöstä 1000 neliömetriin. Vuonna 2003 vaihdettiin myös BMW AG Munichin kanssa kiistelyn jälkeen BMW specialist nimeksi Schmiedmann, Saksan postimyyntihaaran mukaisesti. 

 • Vuosi 2004

  Vuonna 2004 Schmiedmann laajeni Kööpenhaminaan kauan odotetulla sivuliikkeellä. Myös Norjan sivuliikettä laajennettiin 200 neliöllä. Uusi dynaaminen verkkosivusto kolmella kielellä (tanska/englanti/saksa) avattiin, joka antoi asiakkaille mahdollisuuden ostaa tuotteita luottokortilla.

 • Vuosi 2008

  Schmiedmann avasi franchising-sivuliikkeen Ruotsiin 1. toukokuuta. Sen avasi ja sitä pyörittää edelleen Viktor Örtegren. Liike avattiin Kungsbackaan, joka sijaitsee 20 km Göteborgista etelään. Samaan aikaan avattiin www.schmiedmann.se-verkkokauppa Ruotsin BMW-varaosamarkkinoille. 

  Schmiedmann Baltia 

  franchising-sivuliike perustettiin Latviaan. Tämä sivuliike hoitaa BMW-varaosien ja tarvikkeiden myynnin Baltian maiden (Viro, Latvia ja Liettua) asiakkaille. Sivuliikkeen perusti ja sitä pyörittää edelleen 3 liikekumppania, Vladimir Komendantov, Roman Serdjuk ja Andrey Podchepaev, jotka kaikki olivat itsenäisiä
  yrittäjiä rakennusalalla.

  Schmiedmann Nordborg laajensi tilojaan 2000 neliömetrillä, jotta saatiin entistä enemmän tilaa kierrättää BMW purkuautoja. 

  Vuoden 2008 tilanne 
  Yritys: 
  - 3 Tanskalaista sivuliikettä
  - 4 kansainvälistä sivuliikettä (lisää kehityksen alla) 
  Yhteensä 45 työntekijää koko Schmiedmann Group alla.

  Kansainvälinen myynti:

  BMW-varaosia myydään nyt maailmanlaajuisesti, suurin osa tilauksista menee Norjaan/Ruotsiin/Saksaan/
  Suomeen/Färsaarille ja Amerikkaan. Tanskalaiset markkinat tuottavat edelleen suurimman liikevaihdon.

  Kasvu: 
  Perustamisesta lähtien liikevaihdon kasvu on ollut keskimäärin 40 % vuodessa. 

 • Vuosi 2009

  Tehtiin päätös sulkea Kööpenhaminan franchising-sivuliike, jota ohjattiin meidän Greven tiloistamme. Hyvästä liikevaihdosta (parhaimmillaan noin 12 000 000 tanskan kruunua + verot) huolimatta franchiseomistaja ei pystynyt jatkamaan huonojen henkilökohtaisten talousvalintojensa takia. Sivuliike suljettiin ja tilat myytiin. 

 • Vuosi 2010

  Schmiedmann Norja vaihtoi omistajaa. BMW Club Norwayn johtaja otti haltuunsa Schmiedmann Norjan ja siirsi sivuliikkeen Skienistä Osloon.

  Schmiedmann Suomi perustettiin 2010. Sen avasi ja sitä pyörittää edelleen Toni Kärkkäinen. Hänellä oli jo ennestään BMW-erikoisliike (ToCar), mutta hän näki Schmiedmann Groupiin liittymisen tuomat mahdollisuudet.

  Vuosi 2010 oli myös se vuosi, jolloin Euroopan talouskriisin ja vuotta aiemmin suljetun Kööpenhaminan sivuliikkeen takia Schmiedmann Group ei ensimmäistä kertaa historiansa aikana nähnyt voimakasta liikevaihdon kasvua. Schmiedmann Tanskan johto piti kokouksen jossa päätettiin ottaa käyttöön kansainvälinen suunnitelma kasvun luomiseen. Olimme vuosien aikana kääntäneet verkkosivujamme (joita voimme kutsua maailman suurimmiksi BMW-verkkosivuiksi 19 000 eri tuotteellaan) englanniksi ja saksaksi, samaan aikaan teimme kansainvälisesti kilpailukykyisen hintarakenteen. Lisäksi aloimme valmistaa omia uniikkeja Schmiedmann-tuotteita. Kun tämä kaikki otetaan huomioon, tunsimme että yrityksellämme oli jotain tarjottavaa, ja että nyt oli oikea aika käynnistää keskitetty kansainvälinen kasvusuunnitelma. 

  Käynnistettiin kansainvälinen markkinointikampanja, ja kansainvälisen yhteisön huomion tunsi heti. Oli selvää, että investointi oli viisas ja hedelmällinen päätös.

 • Vuosi 2011

  Kansainvälisestä läpimurrosta tuli todellisuutta.

  Schmiedmann Hollanti perustettiin franchisingina. Sen omistaa ja sitä pyörittää Kenneth Olsson ja Martijn Schoenmakers, jotka ennen pyörittivät BMW-erikoisyritystä, mutta myös he näkivät Schmiedmann Groupiin liittymisen tuomat mahdollisuudet.

  Myös Unkarissa perustettiin franchise, sitä pyörittää Müller Belá, joka oli ennen itsenäinen yrittäjä toiselta alalta.

  Tilanne vuonna 2011

  Yritys: 
  - 2 Tanskalaista sivuliikettä
  - 7 kansainvälistä sivuliikettä (edelleen lisää kehityksen alla) 
  Schmiedmann Groupin yhteenlaskettu henkilökuntamäärä 63 

  Kansainvälinen myyni:
  BMW varaosia ja tarvikkeita myydään ympäri maailman. 

  Kasvu: 
  Vaikuttava 53.5% 2011 

Thank you for visiting
Schmiedmann!
We noticed you are from...

United States United States